Uvjeti prodaje

članak 1.

PREDMET PRODAJE

Predmet prodaje su artikli prikazani u web katalogu. Slike pridružene artiklima mogu odstupati od stvarnih karakteristika, što se naročito odnosi na boje. Ukoliko je nijansa boje artikala izuzetno bitna pri naručivanju artikala, obavezno nas kontaktirajte. Dekorativni artikli koji se nalaze na slikama pridruženim artiklima nisu predmet prodaje, i nisu sadržani u cijenama artikala. Većina robe koja je predmet prodaje isporučuje se u roku od 30 do 60 dana. Na programe namještaja za koje je određen duži rok isporuke svaki će kupac biti usmeno ili pismeno upozoren.

članak 2.

CIJENE

Cijene navedene na mrežnim stranicama odnose se za gotovinsko plaćanje. Zadržavamo pravo promjene cijena bez prethodne najave osim za obrađene i potvrđene narudžbe.

GARANCIJA NAJNIŽE CIJENE

Ukoliko na dan kupnje pronađete proizvod čija je cijena niža od one koju nudi PROIZVODNI CENTAR STANUŠIĆ d.o.o., taj ćemo Vam proizvod prodati po cijeni koju ste pronašli umanjenoj za 2% Ova garancija vrijedi za sve proizvode iz asortimana dobavljača HESPO. Za aktivaciju ove garancije potrebno nam je dostaviti pisanu ponudu nižeg ponuditelja.

članak 3.

AKCIJSKA PRODAJA

Određeni artikli mogu se u promotivne svrhe prodavati po sniženim cijenama. Takvi su artikli ili uvjeti posebno naznačeni. Bitno je napomenuti da se dvije promotivne kampanje ili akcijske prodaje ne mogu zbrajati, već se kupac odlučuje za akciju/kampanju za koju on smatra da je za njega povoljnija.

članak 4.

NARUČIVANJE

Roba prikazana na našim mrežnim stranicama naručuje se online narudžbenicom u vidu potrošačke košarice. Pravo naručivanja imaju sve punoljetne osobe nakon postupka obavezne registracije.

članak 5.

POTVRDA NARUDŽBE

Vaša je narudžba potvrđena tek nakon što po primljenoj potvrdi online narudžbe uplatite iznos akontacije ili cjelokupni iznos naručene robe. Akontacija iznosi 30% vrijednosti naručene robe. Ostatak iznosa uplaćujete neposredno prije isporuke ukoliko plaćanje vršite na žiro račun, odnosno pouzećem ukoliko je plaćanje gotovinsko.

članak 6.

OBLICI PLAĆANJA
 
**** jednokratno ****

– internet bankarstvo
– opća uplatnica
– virman

PODACI ZA UPLATU PUTEM VIRMANA ILI NETBANKINGA

U korist: PROIZVODNI CENTAR STANUŠIĆ d.o.o., Makarska ulica 31, Đakovo

Svrha: Uplata po ponudi
Žiro račun: IBAN HR6123600001102472172
Poziv na broj:”broj ponude”
Iznos: “iznos ponude” ili “iznos akontacije po ponudi”

PRIMJER popunjene uplatnice pogledajte OVDJE.

****obročno ****

– Potrošački krediti putem kartica:

* DINERS 13-36 rata \ minimalan iznos kredita 500,00 kn.
* MASTER CARD Zagrebačke banke 3-36 rate \ 1.000,00 kn – 60.000,00 kn.
– Kredit 2-12 rata bez naknada i bez kamata
* Za korisnike MASTER CARD Zagrebačke banke 500,00 – 60.000,00 kn / kredit do 12 rata bez kamata
* Za korisnike AMERICAN EXPRESS kartica/kredit do 66 rata

* Za korisnike MAESTRO kartice (svih banaka) do 12 rata bez kamata
* Za korisnike DINERS kartica do 12 rata bez kamata
* Za korisnike VISA (svih banaka) do 12 rata bez kamata
* Za korisnike REVOLVING kartica do 24 rate

– Za plaćanje karticama vrijede redovite cijene artikala uvećane za trošak banke. Trošak banke ovisi o vrsti kartice.

– Za sve oblike kredita obavezan je dolazak na blagajnu salona.

 

članak 7.

DOSTAVA

Za dostavu, kupljene robe vrijede slijedeća pravila:

Svu robu koja je predmet naše ponude u mogućnosti smo isporučiti diljem Hrvatske koristeći usluge zbirnih prijevoza čime se višestruko umanjuju troškovi dostave. Ovako organizirane dostave koristimo za smjerove prema Dalmaciji (uključivo do Dubrovnika), Istru i Kvarner, Moslavinu, Podravinu, Slavoniju, Gorski kotar i Liku. Za ostala područja molim nazovite 031/818-181.

Za veće narudžbe ostavljamo mogućnost dogovora o naknadi prijevoznih troškova.

članak 8.

MONTAŽA

Cijena artikala ne uključuje montažu. Svaki kupac će dobiti točnu kalkulaciju troškova montaže prije realizacije ove usluge.

članak 9.

JAMSTVA I ROKOVI

Sva roba iz web kataloga podliježe Jamstvenom roku od najmanje 1 (jednu) godinu. Jamstveni list i račun dokumenti su za ostvarivanje prava iz Jamstvenog lista. Proizvođač ili uvoznik u Jamstvenom će roku otkloniti sva oštećenja i nedostatke koja su obuhvaćena Jamstvenim listom. Preuzetu je robu kupac dužan u roku 72 sata od preuzimanja raspakirati, pregledati ispravnost, te u slučaju nedostataka ili oštećenja napraviti reklamacijski zapisnik i poslati ga na našu adresu poštom, telefaksom ili e-mailom. Zapisnik mora u privitku sadržavati i fotografiju oštećenja kako bi se moglo brzo ustanoviti o čemu je riječ.

FORMA REKLAMACIJSKOG ZAPISNIKA ß—— skinite ovdje

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Na uvjete kupnje i korištenja stranica www.proizvodnicentarstanusic.hr kao i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti kupnje i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). Kupac sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ima pravo na jednostrani rakid ugovora putem obrasca koji je dostupan na donjem linku:

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA ß—— skinite ovdje

članak 11.

ISKLJUČENJE PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

Obzirom da je namještaj specifična roba koja se vrlo često izrađuje za poznatog kupca, u realizaciju narudžbe trgovačko društvo Proizvodni centar Stanušić d.o.o. ulazi isključivo uz izjavu kupca o odricanju prava na jednostrani raskid ugovora.

članak 12.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“, br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu podnijeti u pisanom obliku i to u poslovnim prostorijama trgovačkog društva Proizvodni centar Stanušić d.o.o. gdje će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se također može podnijeti putem pošte na adresu:

PROIZVODNI CENTAR STANUŠIĆ d.o.o
Makarska ulica 31
31 400 ĐAKOVO

e-mail adresu:
maloprodaja@pcstanusic.hr

odnosno na telefax broj:
+385 31 819 411

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

članak 13.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

PROIZVODNI CENTAR STANUŠIĆ d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. PROIZVODNI CENTAR STANUŠIĆ d.o.o. daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici zaposleni u PROIZVODNI CENTAR STANUŠIĆ d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

članak 14.

PRIHVAĆANJE UVJETA PRODAJE

Uplatom dijela ili kompletnog iznosa naručene robe kupac prihvaća Uvjete prodaje, te potvrđuje svoju narudžbu. Rok isporuke računa se od datuma potvrde narudžbe.

članak 15.

KOLAČIĆI (cookies)

Kolačići su informacijski paketi koje mrežni poslužitelji šalju mrežnim preglednicima, koji ih pak pohranjuju. Informacije se zatim šalju natrag poslužitelju svaki put kada preglednik od poslužitelja zatraži neku stranicu. Na taj način mrežni poslužitelj može prepoznati i pratiti mrežne preglednike. Dvije su glavne vrste kolačića: privremeni i trajni. Privremeni kolačići brišu se s vašega računala kada zatvorite svoj preglednik, dok trajni kolačići ostaju pohranjeni na vašemu računalu sve dok ih se ne izbriše ili dok im ne istekne rok valjanosti

KOLAČIĆI NA NAŠOJ MREŽNOJ STRANICI

Kolačići na našoj mrežnoj stranici Proizvodni centar Stanušić.hr se koristi sljedećim kolačićima na ovoj mrežnoj stranici u sljedeće svrhe:

Proizvodni centar Stanušić.hr se koristi uslugom Google Analytics za analizu uporabe ove mrežne stranice. Usluga Google Analytics proizvodi statističke i ostale informacije o uporabi mrežne stranice pomoću kolačića, koji su pohranjeni na računalima korisnikâ. Proizvedene informacije koje se odnose na našu mrežnu stranicu služe za oblikovanje izvješća o uporabi ove mrežne stranice. Google će te informacije pohraniti i njima se koristiti.

Politika privatnosti koju primjenjuje Google dostupna je na: http://www.google.com/privacypolicy.html. Na ovoj mrežnoj stranici Proizvodni centar Stanušić.hr može objavljivati oglase Google Adsense koji se temelje na interesima korisnika. Njih Google oblikuje prema vašim interesima. Kako bi odredio vaše interese, Google će pratiti vaše ponašanje na internetu pomoću kolačića.

Vi možete pogledati, izbrisati ili dodavati interesne kategorije koje se povezuju s vašim preglednikom pomoću poveznice Ads Preference Manager na Googleu, koja je dostupna na: http://www.google.com/ads/preferences/. Također možete isključiti kolačić partnerske mreže Adsense na: http://www.google.com/privacy_ads.html. Međutim, taj mehanizam isključivanja koristi se kolačićima, i ako izbrišete kolačiće sa svojega preglednika, taj mehanizam isključivanja neće se održavati. Kako biste osigurali održavanje mehanizma isključivanja u određenome pregledniku, trebali biste se koristiti dodatkom (plug-inom) preglednika Google dostupnim na: http://www.google.com/ads/preferences/plugin.

[OSTALI] KOLAČIĆI TREĆE STRANE

Kada posjećujete ovu mrežnu stranicu, možda ćete primiti sljedeće kolačiće treće strane.

ODBIJANJE KOLAČIĆA

Internet preglednici omogućuju Vam da odbijete prihvatiti kolačiće.

U pregledniku Internet Explorer (inačica 9) kolačiće možete blokirati pomoću postavki za odbacivanje obrade kolačića dostupnih klikom na „Alati“, „Internetske mogućnosti“, „Privatnost“ i zatim „Napredno“.

U pregledniku Firefox (inačica 16) sve kolačiće možete blokirati klikom na „Alati“, „Mogućnosti“, „Privatnost“ te odabirom funkcije „Koristi prilagođene postavke za povijest“ u padajućemu izborniku, a zatim uklanjanjem kvačice na „Prihvati kolačiće sa stranica“.

U pregledniku Chrome (inačica 23) sve kolačiće možete blokirati pristupom izborniku „Prilagodi i kontroliraj“ i klikom na „Postavke“, „Pokaži napredne postavke“ i „Postavke sadržaja“ te zatim odabirom funkcije „Blokiraj stranice u prilagođavanju podataka“ pod naslovom „Kolačići“.

Blokiranje kolačića možda će negativno djelovati na iskoristivost nekih mrežnih stranica.